Bitkilerdeki Şifa
22 Nisan 2011 - 07:00 |
Kitabımız 'BİTKİLERDEKİ ŞİFA' çıktı.Kitabı, dükkanımızdan, kitapçılardan ve kitap sitelerinden temin edebilirsiniz.
Kitap iki bölümden oluşmaktadır.İçindekiler ana başlıklarıyla aşağıda verilmiştir.
Birinci Bölüm
FİTOTERAPİ VE EVRELERİ,ŞİFALI BİTKİLERİN,SATIŞI,TIBBİ VE DİĞER AMAÇLI KULLANILIŞ ALANLARI,KULLANILIŞ YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
A.Fitoterapi, Evreleri ve Şifalı Bitkilerin Satışı
1.Fitoterapi
2.Fitoterapi'nin, Günümüze Kadar Geçirdiği Evreler
3.Geçmiş'den Günümüze, Şifalı Bitkilerin Satışı
B.Şifalı Bitkilerin Tıbbi Amaçlı Olarak Kullanılış Alanları
1.Hastalıklara Karşı Koruyucu Olarak Kullanılışı
2.Tedavi Edici Veya Tedaviyi Destekleyici Olarak Kullanılşı
3.Şifalı Bitkilerin İlaç Olarak Kullanılışı
C.Şifalı Bitkilerin Diğer Kullanılış Alanları
1.Kozmetik Ve Şifalı Bitkilerin Kozmetikte Kullanılışı
2.Şifalı Bitkilerin Baharat Olarak da Kullanılışı
3.Şifalı Bitkilerin İçecek Olarak Kullanılışı
D.Şifalı Bitkilerin, Kullanılış Yöntemleri ve Teknikleri
1.Şifalı Bitkilerin İlk Kullanılış Yöntemleri ve Teknikleri
2.Şifalı Bitkilerin,Günümüzde Kullanılış Yöntemleri ve Teknikleri
İkinci Bölüm
ŞİFALI BİTKİLERİN İSİMLERİ, TERKİPLERİ,ETKİLİ OLDUKLARI RAHATSIZLIKLAR,KULLANILIŞ YÖNTEMLERİ,HALK ARASINDA KULLANILIŞLARI,UYARILAR VE DİĞER İSİMLERİ
A.Acıbakla, Adaçayı, Alıç, Ardıç, Atkuyruğu, Avokado
B.Badem, Biberiye, Boyotu tohumu, Böğürtlen Yaprağı
C.Centiyane kökü, Ceviz, Civanperçemi
Ç.Çekem, Çoban Üzümü, Çörekotu, Çuha Çiçeği
D.Defne, Dut
E.Ebegümeci, Eğirotu, Enginar yaprağı, Eşekhıyarı
G.Gelincik Çiçeği, Ginseng, Günlük
H.Hatmi Çiçeği, Hindiba, Hindistancevizi(küçük), Hünnap
I.Ihlamur, Isırgan
İ.İskorçina
K.Kabak, Kafur, Kakula Meyvesi, Kantaron Otu, Karabaş Otu,Karabiber,
Karanfil, Kekik, Kereviz, Keten, Kına, Kınakına Kabuğu, Kısamahmut
Otu, Kimyon, Kiraz, Kişniş, Kudretnarı, Kuşburnu
L.Lahana
M.Mahlep, Mersin, Meyan, Mısır
N.Nane, Nar
O.Oğulotu
Ö.Ölmez Çiçek
P.Papatya, Pelin otu
R.Ravent Kökü, Rezene
S.Sarımsak, Sarısabır, Servi, Sığırkuyruğu, Sinameki, Sinirliot Yaprağı
Söğüt, Sumak, Susam
Ş.Şahtereotu, Şerbetçiotu
T.taflan, Tarçın, Tatula(Boru Çiçeği), Turp
Ü.Üvez, Üzerlik
Y.Yulaf
Z.Zencefil, Zerdali, Zerdeçal, Zeytin
RAHATSIZLIKLARA GÖRE KULLANILAN BİTKİLER İNDEKSİ
ŞİFALI BİTKİLERİN LATİNCE İSİMLERİNE GÖRE İNDEKSİ
ALFABETİK İNDEKS