Mide rahatsızlığında kullanılan bitkiler
25 Nisan 2013 - 09:03 |
Mide rahatsızlığında kullanılan bitkiler, uygun şartlarda hazırlanıp, kullanılan miktarlara dikkat edilirse tedavi edici özellikleri vardır.
Öncelikle rahatsızlığın, teşhisinin doktor tarafından yapılması gerekir. Ünser, gastirit gibi mide rahatsızlıkları uygun bitki kürleri ile tedavi edilebilmektedir. Bu bitkilerin başında bal veya zeytinyağ da hazırlanan kudretnarı gelmektedir.Ancak bu kulanım üç-dört ay gibi istikrarlı kullanımı gerektirir. Bunun dışında Kantaron, Kısamahmut, Meyan kökü gibi bitkilerde tedaviye yardımcı olmaktadır.
Mide ve bağırsak gazlarında, Rezene, Anason bitkilerinin çayları yemek arasında veya yemekten sonra içilerek kullanılabilir.
Biberiye bitkisi hazmettirici olarak yemekten sonra kullanılabilir.
Mide bulantısında, toplumda çok bilinen Nane-Limon çayı sadece nane bitkisi demlenerek, limon ve şeker ilave edilmeden içilir. Ayrıca Zencefil bitkisinden hazırlanan çayda şekersiz olarak içilebilir.