Mide-Bağırsak gazlarını giderici bitkiler.
25 Nisan 2013 - 07:37 |
Mide ve bağırsak gazlarını giderici bitkilere örnek olarak Rezene, Anason, kişniş, kimyon ve naneyi verebiliriz.
Yenilen yiyecek cinsine,üşütmeye,hızlı yemeye veya yerken yutulan havaya bağlı olarak mide veya bağırsaklarda gaz oluşur. Oluşan gaz bazı bünyelerde şişkinlik gibi bazı sıkıntılara neden olur.
Bebeklerdeki gaz, yetişkinlere göre daha farklıdır. Bebeklerde sindirim enzimleri ilerleyen aylarda geliştiği için anne sütüne bağlı olarak gaz oluşur. Eğer anne yediği gıdalara dikkat eder, ayağını ve sırtını üşütmez ise bebek daha rahat olur.
Yediğimiz bazı sebzeler gaz yapıcı özelliktedir. Bu sebzeleri pişirirken, pişirme tekniğine dikkat edersek gaz yapıcı özelliğini azaltmış oluruz. Yukarda belirtiğim nedenlere bağlı olarak oluşan gazları gidermek için bitkileri kullanabiliriz. Anason, Rezene, Kişniş, Nane, Kimyon ve Papatya gibi bitkilerin çayı hazırlanır, yemek arasında veya yemekten sonra günde iki defa içilir.Veya Kimyon, Kişniş, Nane, Zencefil gibi bitkilerin tozlarını yemek piştikten sonra tencereye ilave ederek gaz oluşumunu azaltırız.