CHİA TOHUMU
18 Ocak 2018 - 04:00 |
Güney Amerika yerlilerinin gençlik iksiri olarak kullandığı fakat
Meksika da yetişen bir adaçayı türüdür.
Güney Amerika yerlilerinin gençlik iksiri olarak kullandığı fakat Meksika da yetişen bir adaçayı türüdür.
Doymamış yağ asit değeri düşük olup, omega-3 bakımından zengindir. Buda beyinde zindelik sağladığı gibi kolesterol değerinin dengelenmesine yardımcı olur.
A-C ve B12 vitaminlerince zengin olması vücut direncinin kuvvetli olmasını sağlar.
Kalsiyum, Demir ve Magnezyum elementlerini taşımaktadır. Demir elementinin varlığı kansızlığı önlemede, kalsiyum ve magnezyum elementleri kas ağrılarının azalmasında yardımcı olmaktadır. İçeriğindeki lif ve protein yapısı midede şişmek sureyle tokluk hissi verir ve lifli yapı bağırsaklarda yumuşaklık sağlar.
Günde bir yemek kaşığı salata, yoğurt veya peynir ile karıştırılarak tüketilir ve üzerine bol su içilir. Fazla tüketildiğinde kan sulandırıcı etkisinden dolayı bazı bünyelerde kanamaya sebep olabilir. Alerjen bünyelerde alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Veya gastrointestinal problemlere neden olabilir.
Chia tohumunun zayıflatıcı bir özelliği yoktur. Midede şişerek tokluk hissi verir ve bağırsakları çalıştırır. Bu amaçlara yönelik olarak keten tohumu ve çok iyi bir probiyotik olan kefiri kullanabiliriz.