Bitkilerdeki Şifa
  Site içi Arama

Kefir

10 Eylül 2017 - 14:02

Kemik dostu kefir ..

Kefirin Kafkas kökenli olduğu, Türklerin bulup yüzyıllardır kullandıkları bilinmektedir. Türkler ilk zamanlar göçebe olarak yaşadıklarından, yanlarında taşıdıkları atların sütünden kımız, keçilerin sütünden kefir yaparlarmış. Süt ürünleri ağırlıklı beslendiklerinden sağlıklı ve kuvvetli vücut yapısına sahiplermiş. Ve uzun yaşamalarının nedeni de su yerine kefir tüketmeleri olduğu bulunmuş.

Kefir, ayrana benzer fermente bir süt ürünüdür. Yoğurtan farkı bünyesinde daha fazla faydalı bakteri türü bulundurmasıdır. Yani iyi bir probiotiktir. Probiotik, içinde canlı kültür bulunduran besinlerdir. Bunlar canlıları zararlılara karşı dolaylı veya doğrudan koruyan mikroorganizmalardır. İyi bir probiotik olan kefirin bir kaşığında 70-100 milyon arası probiotik bakteri olduğu bulunmuş. Aynı zamanda kefir bünyesinde, kalsiyum, magnezyum, fosfor, selenyum, flor gibi mineralleri ve B12, B1, A, D, E gibi vitaminlerini taşımaktadır. İyi bir antibiyotik ve anti bakteriyel olması vücut direncini artırmaktadır. Ayrıca, kefir hazırlanmasında sütte fermantasyon sırasında laktoz oranı azalmakta, buda laktoza karşı hassas olan kişilerin rahatça kullanabileceği bir içecek olmasını sağlamaktadır.

Kefir, Türklerin bulduğu bir içecek olarak günümüzde unutulmuştur. Oysa bugün dünyanın her yerinde Avrupa, Amerika, Rusya ve Asya ülkelerinde çok iyi bilinmekte ve tüketilmektedir. Bugün, doğal yapısı bozulmuş yoğurtları tüketmekteyiz. Bu yapısı bozulmuş ürüne alternatif, çocuklarımız ve sağlığımız için henüz doğallığını yitirmemiş kefiri tüketmeliyiz.

Kefir Siaprişleriniz Alınır

Diğer Sayfalar


E-Bülten
Yeniliklerden Haberdar Olmak İster misiniz ?
E-Posta Adresinizi Giriniz ve ekleyiniz ...

 
     
ANASAYFA  |  KİTAP  |  HAKKIMIZDA  |  İLETİŞİM

Sitemiz bitki bilgilendirme sitesidir. Ayrıca bitkisel ürün satışıda yapılmaktadır.
Sitemizde bulunan ürünler ilaç değil bitkisel destek ürünüdür.
 

Atatürk Heykeli arkası, Dispanser yukarısı cadde,
Sivasiler Camii(Tahtalı Mescit) altı, No.5A
Heykel/ Osmangazi-BURSA


   
2011 © Bitkilerdeki Şifa